SPONSER

2022.06.01.-tól ÁRVÁLTOZÁS történt!

Sportitalok

           

Competition 60g 750Ft                Isotonic  60g  750Ft           Long Energy 60g   800Ft

Competition 400g 4290Ft    Competition 800g   6990Ft      Long Energy 700g   6990Ft

Isotonic 700g  5800Ft    Ultra Competition 1000g   9990Ft

Energia gélek

                            

Liquid Energy PURE  70g 100Ft    Liquid Energy Plus 70g 1190Ft     Liquid BCAA  1250Ft

Energia szeletek

                   

Cereal EnergyMüzli 40g 550Ft     Müzli Plus 40g 690Ft   High Energy 45g 750Ft

Energia és teljesítmény növelés

                                     

Activator 25ml 650Ft    Mental Focus Teljesítményfokozó5500Ft     Nitro Flow Energizáló 12500Ft

Regeneráció

                                   

Protein szelet 40g 850Ft     Recovery Drink 1250Ft    Protein Low Carb 50g 850Ft

Izomfunkció támogatás

               

Magnesium 25ml 550Ft   Muscle Relax 4500Ft    Magnesium Plus 4900Ft

EthicSport

Koffein mentes gélek

Super Dextrin (alma-citrom, narancs 850Ft)

Malto Shot Endurance (citrom-cseresznye, Tropical  800 Ft)

Koffeines gélek

Super Dextrin Boost (Narancs, Egzotikus, citrom-600 Ft)

Energia Rapida (Citrus, Lime- 800 Ft)

Enegria szeletek (szilád)

Energia szelet (alma-grapefruit, Körte-csokoládé, ananász-kókusz)-800 Ft

Hidratálás

   

Magnesium-600 Ft

Sete porok-(Citrom, Narancs, Trópikus) 400 Ft

Super hidro-6500 Ft

Szénhidrát porok

Super Dextrin por 900Ft/9500 Ft

Sport és masszázskrémek

Tápanyagok

Folyadék
A piramis alján a folyadék helyezkedik el, melynek hiánya jelentősen rontja a teljesítményt. Bizonyított tény, hogy a testsúly 2%-ának elvesztése a teljesítőképességet 20%-kal csökkenti. Mindamellett a táplálékkiegészítőkben lévő ásványi anyagok és vitaminok felszívódásához is folyadék szükséges.
A folyadékpótlásra legalkalmasabbak az izotóniás italok (Sponser Isotonic izotóniás italok) és hipotoniás italok (Sponser Competation, Sponser Long Energy), mivel ezek a folyadékveszteség mellett a kiürült vitaminokat és ásványi anyagokat is pótolják, valamint segítenek megkötni a vizet.

Szénhidrátok
A szénhidrátok testünk fő energiaforrásai, de fontos szerepet játszanak az agyműködésben is.
Az edzések során a szervezet az energiát 40-50 percig a vércukorból nyeri és csak utána nyúl a zsírsavakhoz és a májban, valamint az izomban lévő glikogénkészletekhez.
A szénhidrátok főként a gabonafélékben, a gyümölcsökben, a zöldségekben, a tej és tejtermékekben, valamint az italokban fordulnak elő. Ezeket mind fogyasztanunk kell, de nem mindegy hogy milyen mértékben, hiszen a hasznosulás mértéke nagyon eltérő. Ezenfelül fontos ismerni a termék glikémiás indexét, mivel a túl magas glikémiás indexnél nő az inzulinszint. Az inzulinszint gyors emelkedést gyors esés követi, amely holtpontot eredményez az edzés vagy a verseny közben, amely akár sportolás megszakításához is vezethet.
Edzés vagy verseny előtt a Sponser Oat Pack energia müzli szeleteket ajánljuk, amelyek folyamatos energiát nyújtanak, míg a az edzés vagy a verseny közben a Sponser High Energy szeleteket és a Sponser Liquid Energy géleket, amelyek szintén elnyújtott energiafelszívódást tesznek lehetővé.

Fehérjék
A fehérjék testünk építőelemei, amelyek elengedhetetlenek a növekedéshez, a test és az idegrendszer fejlődéséhez,
a sejtek regenerációjához és az izmok növekedéséhez. Ezen kívül fontos szerepet játszanak az emésztésben,
az enzimek, a hormonok, az immunanyagok alkotóelemei, valamint a víz megkötésében is nagy a jelentőségük. Főként a húsokban, a tej és tejtermékekben, halakban, a tojásban és az olajos magvakban fordulnak elő nagyobb mennyiségben.
A különböző sportágban versenyző sportolóknak eltérő mennyiségű fehérjebevitelre van szükségük, de erről mindenképpen javasolt egy sporttáplálkozási szakemberrel vagy dietetikussal előzetesen egyeztetni.

Zsírok
A legnagyobb energiamennyiséget tartalmazó tápanyagok, a fehérjék után szervezetünk második legfontosabb építőelemei. Fogyasztásuk szükséges, de csak kis mennyiségben. A sportolóknak különösen fontos a megnövekedett energiaigény miatt.
A zsírok energiát adnak a szervezetnek, raktároznak, részt vesznek a sejtmembránok felépítésében és nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásában. Megkülönböztetünk telített zsírokat (vöröshúsok, tojás, tej és tejtermékek), amelyből keveset javallott fogyasztani és telítetlen zsírokat ( növényi olajok, olajos magvak, egyes tengeri halak).

Rostok
A rostok szintén fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban. Elősegítik a bélműködést, befolyásolják a szénhidrát és zsíranyagcserét, valamint növelik a rövid szénláncú zsírsavak mennyiségét.

Vitaminok
A vitaminok mikrotápanyagok, ami azt jelenti, hogy kis mennyiségben is elegendő fogyasztani öket. Vitamint mindenkinek fogyasztani kell, de a sportolóknak különösen fontos. A vitaminhiány a teljesítmény romlásához vezethet és egyéb súlyos egészségügyi problémákat is okozhat. A vitaminok fontos szerepet játszanak egészséges szervezet működésében és a regenerációban, ezért folyamatosan pótolni kell őket.
A sporttáplálkozás egyik fontos összetevője a megfelelő vitaminfogyasztás, hiszen a megnövekedett fizikai terheléssel, az izzadással és a különböző tápanyagok felszívódásával ezek a vitaminok gyorsan kiürülnek a szervezetből.
13 vitamin ismert, melynek egy része zsírban oldódik (A, D, E, K), ezeket a szervezetünk képes raktározni egy ideig, míg a másik része vízben oldódik (B, C), amelyek gyorsan távoznak a szervezetből, így azokat naponta szükséges fogyasztani.

Ásványi anyagok, nyomelemek
Az ásványi anyagok a vitaminokhoz hasonlóan nélkülözhetetlen tápanyagok a szervezet számára és szintén elegendő kis mennyiségben fogyasztani őket. A szervezetünk nem képes az előállításukra, így csak táplálékkal és kiegészítőkkel juthatnak be a szervezetünkbe. Normál esetben egy jól összeállított, minőségi étrenddel gondoskodhatunk a bevitelről, azonban az aktív sportoláshoz ez még kevés lesz, mindenképpen pótlásra lesz szükség.
Az ásványi anyagoknak nagy jelentőségük van, mivel fontos életfolymatokat szabályoznak, mint például az energiatermelés, a növekedés, az immunműködés, a sav-bázis egyensúly, stb. Ezen kívül számos funkciót lát el a szervezetben és gyakran egy-egy vitaminnal együtt kell bevinni – felszívódás vagy szinergista hatás miatt -, mint például a magnézium és a B6 vitamain.
Az ásványi anyagokat két csoportra bonthatjuk: makroelemek (magnézium, nátrium, kálium, foszfor, stb.), amelyek nagyobb mennyiségben vannak jelen a szervezetben és vannak a mikroelemek – nyomelemek – (vas, cink, jód, szelén stb.), amelyek kisebb mennyiségben.

Aminosavak
Bár a táplálékpiramisban nem szerepel külön, de az aminosavak a sporttáplálkozásban szintén fontos szerepet töltenek be. Az aminosavak a testükben lévő fehérjék alkotóelemei, amelyek elengedhetetlennek a szervezet működéséhez. Az aminosavak fontos szerepet játszanak az izomépítésben, az emésztésben, a hormonok és az enzimek termelésében. Kiváló energiaforrások a szervezet számára. Az aminosavak egy részét az emberi szervezet képes előállítani (nem esszenciális aminosavak), másik részüket viszont a táplálkozás során kell a szervezetünkbe juttatni (esszenciális aminosavak). Az aminosavak leggazdagabb forrásai a az állati eredetű táplálékok.

BCAA – Elágazó szénláncú aminosavak
BCAA – elágazó szénláncú aminosavak – három aminosavból áll: leucin, izoleucin és valin. A három aminosav egymás hatását erősíti az izomépítésben, az energetizálásban és a regenerálódásban.
A leucin az izmok, a bőr és a csontok regenerálódásában fontos. Növekedésre ösztönzi az izmokat és elősegíti az új izom kialakulását.
Az izoleucin ugyancsak részt vesz a regenerálódásban, de ezenfelül fontos szerepet játszik a hemoglobin teremélésben.
A valin az anyagcserében fontos és tulajdonképpen az izmok energiaforrása.Más aminosavakkal szemben a BCAA közvetlenül szívódik fel és kerül be az izmok anyagcseréjébe, így nagyobb igénybevétel esetén szálkásítja a testet.
Amint a test nem jut elég utánpótláshoz, az izomszövetekhez nyúl, amelyeknek 35%-a BCAA. Ha kifogy a BCAA-ból,
a test glutamint termel, az izomzatban leggyakrabban előforduló aminosavat, ami sokoldalú funkciókat lát el.
A BCAA és az aminosav triptofán közötti kapcsolat módosul edzés/verseny idején. Ez gyorsítja a szerotonin termelést, ami kimerültséget eredményez. A BCAA szedése lecsökkenti a szerotonin termelést, így késlelteti az egész testre kiterjedő fáradtságot állóképességi edzés/verseny idején.